A helyi adóbevallás menete

Felhívom figyelmét, hogy ügyfélkapuval rendelkező, az Adóügyi Osztálynál elektronikus ügyintézés céljából regisztrált ügyfeleknek lehetőségük van a helyi adóbevallási nyomtatvány elektronikus úton történő kitöltését követően azonnal, azt elektronikusan benyújtani az Adóügyi Osztályhoz. Ehhez a nyomtatvány kitöltését megelőzően be kell jelentkezni!

Az ügyféladat nyilvántartó menüpontban kizárólag a regisztrált ügyfeleinknek van lehetősége az ügyfeleik adatait rögzíteni és a nyomtatványokba feltölteni.

Űrlapok kitöltése:

Ügy adatlap:

Ürlap nézet:
A nyomtatvány megnevezésére kattintva lehetősége van azt elektronikus úton kitölteni.
Az "Űrlap nyomtatása ikonra" kattintva letölthető a kitöltetlen nyomtatvány, valamint a kitöltött, ellenőrzött hibátlan nyomtatvány - hibás bevallásról nem készíthető pdf dokumentum - pdf formátumban.
Ha tartozik kitöltési útmutató az űrlaphoz akkor az ikonra kattintva elérhető a nyomtatványhoz tartozó kitöltési útmutató pdf formátumban.
A "Kitöltött adatok fájlba mentése" ikonra kattintva lehetősége van a kitöltött nyomtatványt tetszőleges állapotban fájlba elmenteni, amelyet a későbbiek folyamán ismét betölthet.
A Fájlba mentett adatok betöltése ikonra kattintva be kell illeszteni (tallózás) a betölteni kívánt nyomtatványt. Betöltést követően kattintson a Vissza az űrlapra linkre.
Az "Űrlap kiürítése" ikonra kattintva a már kitöltött nyomtatvány adatai törlődnek. Minden újabb nyomtatvány kitöltése esetén végre kell hajtani ezt a műveletet. Ha az űrlap adatai törlődnek, abban az esetben a nyomtatvány neve mellett megjelenik a "x" jelölés. Vissza az ügy adatlapra feliratra kattintva az adatok mentése nélkül egy menüponttal visszaléphet.
Az "Állapot mentése" ikonra kattintva a nyomtatvány kitöltése közben lehetősége van az adatok folyamatos mentésére.
Adatok tesztelése/mentése ikonra kattintva megjelenik a hibaüzenet, hogy mely mezők adatai hibásak/hiányosak, illetve hibátlanul kitöltött bevallás esetén a nyomtatvány adatai mentésre kerülnek és visszalép az ügy adatlapra.